Hos oss kan du välja

Grunden i glasögonmodet för 2019 är runt. Det är lika rätt med en tunn, lätt metallbåge som en kraftig klotrund acetatbåge elle till och med en båglös modell med runda glas. I kontrast till de runda smyger det sig in mer kantiga där sexkantiga bågar är väldigt populära. Skalmarna är tunnare och många fall kombinerar tillverkarna materialen i bågarna. Vill man vara helt rätt i tiden så är det populärt med en lätt färgad ton i glasen, gärna graderat med mörkt upptill och ljusare nedtill. Ekologiska material fortsätter att öka. Många vill ha personliga glasögon och gjorda av fint material. Bågen ska passa din ansiktsform, ha rätt storlek och en färg som stämmer med ditt rätta jag. Låt någon av vår erfarna personal hjälpa dig att hitta bågar som passar din ansiktsform och storlek och färg.

 

 

   

Svenskt sedan 1948      

Klassiska Skaga, ett kulturarv och svensk institution i den nordiska glasögonvärlden. Sveriges enda glasögonföretag som belönats med Kunglig hovleverantör titel. Varje årtionde sedan starten 1948 har Skaga levererat bågklassiker som skapat och präglat det svenska bågmodet. Sigvard Bernadotte, Sighsten Herrgård och betydligt yngre Oscar Magnusson är exempel på kända designers som jobbat med Skaga genom åren. Den svenska äventyraren Renata Chlumska är Skagas senaste designer.

2018 firade Skaga 70år.

Pris från 1800:-


 

Något för alla   

Kuno Qvist den mest växande bågkollektionen just nu. Väl förankrad i branschen. Står butikerna nära och känner väl till slutkonsumenten. Här finns något för alla. Svenskt leverantör som skapar bågar helt efter den svenska marknaden.


 

Ett av världens                
starkaste varumärken  

Få varumärken har en så spännande och gedigen historia som urstarka Ray-Ban. I ett helt sekel har varumärket imponerat med att förnya sig och ständigt skapat fler designklassiker.
Pris från 1500:-


 

Båge eller båglöst         

Silhouette, extremt lätta båglösa bågar från Österrike. Komforten är  oslagbar. De tre lösa titandelarna väger mindre än 5 gram tillsammans. Välj glasform och kombinera bågdelar i olika färger och modeller. Kvalitet in i minsta detalj. Har man en gång haft Silhouette så blir det fler. 
Oslagbar komfort och hantverk in i minsta detalj.
Pris från 3690:- 


 

Modeikon           

Prada, ett av världens största modehus och förknippas med accesoerer som väskor och skor i skinn. Känd för en populär solglasögonkollektion. Bågar som sticker ut.   

 


 

Toppkvalitet          

Philippe Starck har designat allt från tandborstar till hela byggnader. Hans glasögonkollektion bär tydliga drag av hans övriga världskända produkter. 
Patenterad fjädrande skalm som är rörlig i alla riktningar 
Pris från 2500:-


 

Vardagslyx         

Jaguar, en klassiker. Smidiga bågar med elegans.
Kvalitèt och sportighet med detaljer från de berömda bilarna.

Pris från 2000:-

 


 

Succedesigner          

Tom Ford är en av de mest respekterade och framgångsrika designer i vår tid. Mannen bakom Gucci.  2005 lanserades den första egna skönhets-och glasögonkollektionen Tom Ford. Succén var given.
Pris från 2100:- 

 


 

Danska lättviktare       

Danska Örgreen utmärks av material i hög kvalitet med innovativa färgkombinationer. En färg på insidan en annan på utsidan. Bågarna är i ren titan och betatitan vilket gör bågarna otroligt lätta. Dansk design när den är som bäst.
Pris från 3690:-

 


 

Enkelt och lekfullt         

Ytterligare en dansk klassiker. Bågarna är gjorda i kolfiber och kombinerar tidlös enkelhet med lekfull innovation. Kolfiber är ett populärt material i till exempel cyklar och golfklubbor på grund av den unik styrka och hållbarhet. Perfekt material för att skapa bekväma, hållbara bågar.
Pris från 2900:-


  

Sportig kollektion     

Endast Ray-Ban är större på solglasögon än Oakley ute i världen. Sportiga bågar med deras karaktäristiska raka skalmar. Du vet väl att Oakleys solkollektion finns med styrka. Otroligt bra för tex. löpare, cyklister eller golfare. Pris från 1600kr.


 

Personligt och orginellt    

Pilgrim. Allt började 1983 av två danskar. Kända för sina smycken men har vuxit och blivit ett erkänt internationellt varumärke.
Pris från 1800:-

 


  

Klassisk Italiensk legend     

Armani var först av de stora modehusen med glasögonproduktion under andra halvan av 80-talet och blev en enorm succé. Har behållit stilen sen dess. Mer aktuell än någonsin. Armaniis mest sålda plastbåge just nu.
Pris från 1800:-


 

Sofistikerad design 

Persol, ett av världens äldsta glasögontillverkare. Italienskt hantverk av hög klass. Ett av glasögonvärldens mest ikonska namn


 

Skandinavisk stil         

Oscar Magnuson, ung designer som snabbt blivit en av Skandinaviens ledande bågtillverkare. Grundades 2006 och vi lär få se mycket av honom i framtiden. Bågarna är handgjorda i naturmaterial och kräver dubbelt så många arbetsmoment som en normalbåge. Formgivningen kännetecknas av Skandinavisk enkel stilmed unik färgskala och kunglig glans.

Pris ca 2200kr

 


 

Passion     

Etnia Barcelona,  temperamentsfulla bågar med färg, kontrast och spansk kultur. 

 

 


 

Lättviktare           

Franska Morel har hämtat namn och inspiration från Skandinavien. Extremt lätta bågar i aluminium. Enkel stil och bra passform.


 

 

Ikonstatus "over there"  

Moscot, amerikansk glasögontillverkare i övre segmentet. År 1899 började immigranten Hyman Moscot sälja glasögon från en vagn i New York. Den första butiken öppnade 1915 och är idag ett av de äldsta kvarvarande lokala företagen i New York city. Deras bågar säljs idag över hela världen och drivs av femte generationen Moscot. I kundstocken finns en lång rad av trogna kända kunder. Johnny Depp, Sting, Kayne West, Lady GaGa eller Tom Hanks är bara några av dem. 

Relaterat

Våra glas

Våra glas

Våra glas är världens mest använda

Läs mer
Glasögon - Barn

Glasögon - Barn

Bra syn ger en bättre start på livet och hjälper barnen i deras utveckling

Läs mer
Arbetsglasögon

Arbetsglasögon

I många fall är det arbetsgivarens ansvar att anställda får hjälp med en synundersökning.

Läs mer
Trygghetsavtal

Trygghetsavtal

Glasögon - Trygghetsavtal

Läs mer
Delbetala

Delbetala

Dela upp betalning upp till 6 månader.

Läs mer
Progressiva glas

Progressiva glas

Våra bästa progressiva glas någonsin

Läs mer