Öppettider måndag-fredag 9-18, lördag 10-14

  • linser glasögon Kalmar björkegren Kalmar
  • linser optiker kalmar björkegrens glasögon
  • glasögon optiker kalmar linser björkegrens

Nattlinser Kalmar

Skarp syn utan linser, glasögon eller laseroperation

Vill du se bra varje dag utan glasögon eller linser? Med de nya innovativa linserna är det fullt möjligt. Nattlinser är en stabil kontaktlins med speciella egenskaper som används under sömn. Linsen formar då försiktigt om ögats hornhinna och korrigerar ögats synfel. När man vaknar tar man ut nattlinsen och ser tydligt hela dagen utan användning av vare sig glasögon eller kontaktlinser. Ett utmärkt alternativ för torra ögon eller om hornhinnan har en avvikande form. Då blir komforten och synskärpan sämre med traditionella månadslinser.
Idealiskt även för dig som sportar, vistas i dammiga miljöer eller som helt enkelt tycker det skulle vara skönt att slippa linser eller glasögon.


Hur är det möjligt?

Processen utnyttjar hornhinnans elasticitet. Hornhinnan är ett av kroppens mest känsliga vävnad och är ögats yttersta och helt genomskinliga skikt framför iris och pupill. Det yttersta lagret består av epitelceller, en mjuk och lucker vävnad med hög reproducerbarhet. Hela epitelet byts ut på en vecka. Nattlinser formar epitelcellerna och efter några dygn är närsyntheten korrigerad. Effekten varar hela dagen och omformningen håller i minst 16 timmar innan hornhinnans yttersta lager börjar återgå till dess ursprungliga form. Det betyder att när man slutar använda nattlinserna återgår hornhinnan till sin naturliga form på några dagar eller högst en vecka. Linserna byts efter 1 år och då finns möjlighet och byta styrka om det behövs. 


Alternativ till laseroperation

Laseroperation formar om hornhinnan på samma sätt som en tillpassad nattlins (ortokeratologi) men är ett mer dramatiskt ingrepp djupare in i hornhinnan och ger en bestående förändring. Oftast med oönskade effekter som torra ögon haloeffekter. Dessutom kommer närsynthet ofta tillbaka på laserbehandlade ögon.