Öppettider måndag-fredag 9-18, lördag 10-14

glasögon glasögonbågar synundersökning Kalmar optiker

Bågval 2024

Vi lever i ett fritt land. Mode är idag ett uttryck för individualitet. Glasögonen ska stämma med ditt rätta jag. Mångfalden är total. Vill du synas så dominerar 70-talet med mycket material. Runda former har längre varit populära men nu börja det skifta till mera kantiga bågar och gärna med färgade glas men tunnare bågar med traditionella former är ändå alltid rätt. Det är inget nederlag om du väljer bort maffiga glasögon till en mer diskret båge. Passform är A och O och ska passa till ansiktets form och huvudstorlek. Lagom bred, lagom stor och god passform på näsan är en förutsättning för ett bra resultat. Många bågar finns i många fina färgkombinationer. Glasögon måste provas fysiskt med omsorg för ett bra slutval. Hos oss får du gärna låna hem bågar i våra fina trälådor och prova i lugn och ro. När det måste bli bra är du välkommen till oss.

 

Oslagbar komfort. Danska Örgreen, känd för oslagbar kvalité, mer eller mindre outslitliga. Lätta stabila bågar i titan med innovativa färgkombinationer vilket innebär en färg på insidan och en annan på utsidan.

Framtidens kultmärke. Tunna stilrena bågar från Kalifornien med eget ID i superkvalitet. Vi är stolta över att vara en av få butiker i Sverige som får jobba med Garrett Leight.

När du vill synas. Här tar man inte intryck, här utrycker man sig. Färgstarka bågar men oklanderlig passform. Säljs bra hos utvalda optiker.

Svensk fullträff. Ser ut som en plastbåge men innehåller trä och bomullsfiber som gör bågen stabil men ändå mjuk och len. Fina och ibland lite udda former i skandinaviska färger. 100% miljövänligt, 100% rakt igenom.

Alltid aktuell.Kanske ett av världens starkaste varumärke. Alla känner till Ray-Ban. Syns och finns överallt på 100-tals miljoner näsor i alla världsdelar. Förr ett premiummärke men idag rimligt pris i ungdomlig stil.

Tunt och lätt. Titanbågar i sin ädlaste form. Stilrena tunna bågar med stor finess och inga onödiga detaljer.

Båglös klassiker. Silhouette från Österrike är världskända för sina extremt lätta bågar. Har man en gång haft dem blir det fler. Lika enkla som geniala.

Lagom men inte anonym. Ett val för dig som vill synas lagom mycket. Lagom karaktäristiska bågar med lagom mycket färg. Storlek lagom, pris lagom. Vi behöver nog inte säga att Kuno Qvist är svenskt.

Ikonernas ikon. Moscot från New York har en historik som ingen annan bågtillverkare. En drös av superkändisar bär bågar från Moscot och har synts i filmer från USA över årtionden. Många blir riktiga Mocotfan och det märks även bland våra kunder. En riktig klassiker.

Tidlös klassiker. Tom Ford ville verka i bakgrunden han gjorde Gucci och Yves Saint Laurent världskänt. 2005 lanserade han sin första egna glasögonkollektion. Unisexbågarnas mästare och har lyckats vara både retro och modern.

Kvalitet rakt igenom. Dansk klassiker. Gjorda i titan eller kolfiber för maximal komfort och lång hållbarhet. Lite kraftigare bågar i fina färgkombinationer.

För den aktive. Oakley, sportiga lätta bågar med deras karaktäristika raka skalmar.

Enkla bågar i ungdomlig stil. Mycket prisvärda.

Vi har även billiga bågar som dessutom är svenskt. Enkelt men ändå bra.

För små vuxna. Franska bågar för dig med mindre huvud och har svårt att hitta bågar som inte är för stora. Fina färger och roliga detaljer.

Nytt för oss. Marc o Polo grundades i Stockholm 1967 och har blivit känd Internationellt för sin skandinaviska stil. Snart är all deras produkter klimatneutrala.

Vardagslyx. Klassiska bågar från England. Elegant och stiligt.