Öppettider måndag-fredag 9-18, lördag 10-14

  • glasögon Kalmar glasögonbågar bågar
  • glasögon Kalmar glasögonbågar bågar
  • glasögon glasögonbågar synundersökning Kalmar optiker

Glasögonglas Kalmar

Essilor, världens största tillverkare av glasögonglas

År 1959 blev startpunkten för franska Essilors långa dominans inom tillverkningen av optiska glas för glasögon och samma år lanserade Essilor två revolutionerande nyheter. Då tillverkades det första glaset någonsin av plast samt det allra första progressiva glaset som fick namnet Varilux. Det skulle dock dröja fram till mitten av 1970-talet innan produkterna slog igenom och började säljas i Sverige. Många minns säkert våra förfäder som hade glasögon med en läsruta i glaset. Idag bär man istället progressiva glas.

Material

Idag är 99 % av alla glasögonglas gjorda av plast och det finns knappt 10 olika plastmaterial att välja på, alla med olika egenskaper och kvaliteter. Bättre material är inte bara tunnare utan även styvare och mer åldersbeständigt. Plastlinser med högre brytningsindex ger tunnare glas men är inget kvalitetsbegrepp. Enkla plast har index 1,5 och index 1,74 är det högsta på plast men det säger ingenting om reptålighet och livslängd. Vanligast idag är plastlinser med index 1,6 som är bättre för alla men med styrkor under ca 3-4 dptr så bli plastlinserna inte tunnare med högre brytningsindex. Vår glasleverantör Essilor fick nyligen en internationell utmärkelse som världens främsta på glasögonglas i världen.  

 

Skydda din syn

I stort sätt alla plastlinser har idag någon form av antireflexbehandling och Crizal Sapphire från Essilor är den mest reptåliga ytskikt som finns. Glasen blir tåliga för daglig användning, tar bort störande reflexer samt skyddar ögonen från skadligt UV-ljus och blåviolett ljus.
Ögonen blir mer synliga för din omgivning med reflexfria glas.

 

 

Glasögon för bilkörning

Nästan hälften av alla bilförare känner sig hämmade av bländning från mötande trafik

Våra nya Road-Pilot glas från Essilor är gjorda specifikt för bilkörning och är särskilt bra i mörker. Tekniken kompenserar effekten av strålkastare från mötande trafik på natten.

Mindre bländning
-betydligt mindre bländning i mörker från mötande trafik och gatubelysning

Klart och tydligt seende
-utmärkt skärpa och kontrasthöjande. Mindre huvudrörelse med progressiva tack vare maximalt synfält men har ett begränsat seende närmare än 60cm

Anpassning till solen
-finns även som färgskiftande glas som anpassar sig till dagsljus, bättre komfort och mindre trötthet en solig dag

Pris: Progressiva 4690-5690/paret. Enkelslipade 2690-3690kr/paret. Prisskillnad är beroende på material. För färgskiftande glas är tillägget 1500kr/paret.