Öppettider måndag-fredag 9-18, lördag 10-14

  • glasögon Kalmar glasögonbågar bågar
  • glasögon Kalmar glasögonbågar bågar
  • glasögon glasögonbågar synundersökning Kalmar optiker

Glasögonglas Kalmar

Essilor, -världens största tillverkare av glasögonglas

1959 blev startpunkten för Essilors långa dominans inom tillverkningen av optiska glas för glasögon. Då lanserade Essilor två revolutionerande nyheter, det första glaset någonsin av plast och det allra första progressiva glaset som fick namnet Varilux. Det skulle dock dröja fram till mitten av 1970-talet innan produkterna slog igenom och började säljas i Sverige. Många minns säkert våra förfäder som hade glasögon med en läsruta i glaset. Idag bär man istället progressiva glas.

Material

Idag är 99 % av alla glasögonglas gjorda av plast och det finns ungefär 10 olika plastmaterial att välja på, alla med olika egenskaper och kvaliteter. Bättre material är inte bara tunnare utan även styvare och mer åldersbeständigt. Plastlinser med högre brytningsindex ger tunnare glas men är inget kvalitetsbegrepp. Enkla plast har index 1,5 och index 1,74 är det högsta på plast men det säger ingenting om glasets reptålighet. Vår glasleverantör Essilor fick nyligen en internationell utmärkelse som världens främsta på glasögonglas i världen.  

 

Skydda din syn

I stort sätt alla plastlinser har idag någon form av antireflexbehandling och Crizal Sapphire från Essilor är den mest reptåliga ytskikt som finns. Glasen blir tåliga för daglig användning, tar bort störande reflexer samt skyddar ögonen från skadligt UV-ljus och blåviolett ljus.
Ögonen blir mer synliga för din omgivning med reflexfria glas.