Öppettider måndag-fredag 9-18, lördag 10-14

Optikens vardag!

Att gå till optikern är för många ett ångestladdat besök som brukar börja med en synundersökning. Man sitter i ett litet mörkt rum utan fönster inklämd i en tandläkarstol och märkliga apparater som piper och blinkar och ska svara på frågor som man knappt vet svaret på.
– Bättre så eller så?  Vadå??  Märker ingen skillnad! Tänk om jag säger fel. -Kan jag få se igen? Hm.. varför kan inte alla maskiner svara? När detta är över ska man välja glas och båge. I den här fasen funderar nästan ingen på glasval. Nu är det fullt fokus på bågval och det behövs bara några steg från det mörka rummet ut till  butiken, men att välja båge är ett ganska stort steg för de flesta. Många tycker att bågarna ser likadana ut där de hänger i ögonhöjd på tunna metallstänger och täcker större delen av väggen. I spegeln bredvid väntar domen och ännu mer ångest. En process och slutvalet kan förändra framtoningen ganska mycket.
Vad behöver jag för glas? Vad finns det, och vad kostar det? En djungel. Det är svårt, nästan omöjligt och orientera sig som slutkonsument. Man är ganska utlämnad till optikerns argument. Alltför ofta är det optikerföretagets affärspolicy som avgör. En del optiker pratar bara pris och andra menar att dyrare är alltid bättre. Googla man runt lite så är budskapen ungefär desamma.
Känner du igen dig?Du är inte ensam isåfall. Situationen kan göra den mest självsäkra osäker. Det är klart att dyrare glas är bättre men billigare glasalternativ kan fungera tillräckligt bra. Vikt, hållbarhet, synfel och synkrav är avgörande för lämpligt glasval. Tiden då glasögon var ett ålderstecken är förbi. Nu är det en rolig accessoar som adderar eller förstärker en stil. Näthandel är fantastiskt på många sätt men vissa produkter är inte lämpliga för e-handel. Valet blir något annat i en fysik butik där det finns ett annat beslutsunderlag än bara en bild och ett pris. Faktum är att det behöver inte alls bli billigare och köpa glasögon på nätet vilket i princip är kundernas enda köpargument. Här behövs en optiker med hög servicegrad som ger en nyanserad bild av olika valmöjligheter. Detta har varit vår vardag i mer än 50 år. Låt vår vardag hjälpa dig med dina val av glasögon eller linser. Vi har ambitionen att alltid vara Kalmars bästa optiker. Någon man kan lita på och gärna rekommenderar till sin omgivning. Låt inte ånger, osäkerhet eller förutfattade meningar om dyr butik hindra dig att besöka oss. Kundnöjdhet är vår drivkraft och vi lovar mer än bara glasögon.

Välkommen till stans optikbutik

Thomas Björkegren
Oktober 2018